torstai 19. tammikuuta 2017

Perseilykolumni: osaatko lukea anoja !kuvalaudalla?

Ylläpidon tietotoimisto YTT kertoi viikon alussa haasteesta, jonka ideana on tuottaa anoille raivokohtaus 15 minuutissa. Helppoa, vai mitä? Saatat ehkä ajatella niin, mutta saatat jättää huomiotta sen kaiken tärkeimmän seikan, joka jokaisen perseilijän tulisi painaa tiukasti mieleensä.

Vuoden perseilijä -sivuston haastattelema, flodekirjan kirjoittanut bm muistuttaa nimittäin siitä, että anoja ei saa nitistettyä liiallisella tekniikoiden vaihtelulla.

– Kun teet jotain, joka aiheuttaa negatiivisen reaktion anokanavalla, jatka sen tekemistä, kiihtyvällä nopeudella ja voimakkuudella, bm vinkkaa.*

Kaikki perseilijät ovat tästä samaa mieltä. Harvan anon oloa nimittäin helpottaa perseilyfloden aikana yhtä paljon mikään muu asia kuin se, että on juuri vetämässä kunnon itkupotkuraget ja sitten perseilijä alkaakin puuhaamaan jotain aivan muuta. "Moros anos, mikäs menos?" Raivokohtauksen mahdollisuus meni nimittäin siinä.

Tämä on asia, josta ei voi liikaa jauhaa. Jos ano ulisee tai muutoin näyttää kärsivän, on vaikea käsittää, miksi kenenkään mielestä olisi hyvä idea sillä hetkellä vaihtaa toimintamallia ja lopettaa perseilyflode. Mitä oikein liikkuu sellaisen ihmisen päässä? "Ai, sain hänet ulisemaan tuskissaan, kokeilenpas yhtä toistakin kikkaa..." Älä kokeile. Älä missään nimessä lopeta sitä, mitä olet tekemässä. Se on yksi suurimmista mokista, joita perseilijä voi !kuvalaudalla tehdä.

Olipa kyse sitten provosoinnista tai kunnon paskaflodesta, pelisilmän puute voi pahimmillaan pilata mahdollisuutesi voittoon. Se voi nimittäin karaista anon tulevia koitoksia varten, eikä hän enää suostu raivoamaan perseilysi seurauksena. Miksi hän nimittäin vaivautuisi, kun et kuitenkaan ymmärrä hänen sielunelämästään mitään?

Jos et tiedä, vituttaako kanssa-anoasi, kysy. Anna hänelle kaksi tarkkaa vaihtoehtoa. Kysy esimerkiksi, että jatkanko flodea vai olisiko nyt jo aika siirtyä käsittelemään sitä, kuinka paska ihminen olet. Näin perseilysi uhrin on helppo vastata sinulle suorasanaisesti ja itse pysyt kärryillä siitä, missä mennään.

Jos anot ovat aivan hiljaa, eikä perseilylläsi tunnu olevan mitään vaikutusta, tarkista nimihomojen idletimet ja vaihda häirinköintitapaa. Mutta älä ikinä, ikinä, ikinä lopeta sitä, mitä olet tekemässä, jos anot ulisevat tuskissaan. Ainakaan ennen useaa ragequittia.


* Tästä kanssa-anon !kuvalaudalle postaamasta lainista syntyi laajentamalla tämä juttu. Alkuperäinen vinkkaaja ei tosin ollut bm vaan ano. Koko kolumni on kirjoitettu tämän !kuvalaudalle linkatun jutun päälle pienin muokkauksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti