perjantai 20. tammikuuta 2017

Kiusanhenkiä kotilaitumellamme

Voihan rähmä! Kotilaitumemme !kuvalauta on pilattu perin pohjin. Kuka pitää kanavaa henkilökohtaisena päiväkirjanaan paskuudestaan ulisten ja samalla kuvitellusta älykkyydestään egoillen, kuka taas floodaa bottiarmeijallaan ja suunnittelee isänsä ja itsensä tappamista. Bänniä näille sekopäille ja vähän äkkiä sittenkin!

Kiusanhenget ovat aina kuuluneet !kuvalaudan arkipäivään; itse en heistä liene vähäisin. Kiinnostava kanavallakin ohimennen esiin nostettu kysymys onkin, mitä tapahtuisi, jos nykyiset "pahikset" poistettaisiin kanavalta. Oma veikkaukseni on, että uusia vihulaisia kyllä löytyisi, viha ja konflikti ovat erottamaton osa !kuvalaudan arkea. Ainakin osittain kanava elää draamasta ja vastakkainasettelusta.

En silti väitä, etteikö perseilyn intensiteetissä olisi eroja eri kiusanhenkien välillä. Koko yhteisöä rasittaviksi he käyvät usein silloin, kun !kuviksesta tulee heidän elämänsä (miltei) ainoa sisältö. Yhteisö kuitenkin moderoi itseään kiusanhenkienkin suhteen: usein heitä vastaan hyökätään useamman anon voimin.

Toki kiusanhenki on aina myös jossain määrin subjektiivinen käsite. Osa anoyhteisöstä saattaa rakastaa tiettyä sekopäätä, jota anoryhmä vihaa leppymättömästi. Myös moderaattorina yhteisön mielipide on otettava huomioon; jos vaikkapa minä toimisin hetken mielijohteesta ja vain omien itsekkäiden mielipiteideni varassa, olisin saattanut poistaa kanavalta jo kymmenkunta henkilöä.

Kun kiusanhenget käyvät hermoille, kannattaa muistuttaa itseään siitä, missä oikein viettää aikaansa. !kuvalaudalta on turha etsiä (pelkkää) laatukeskustelua ja terveitä ihmisiä. Ja kaikkihan me toisinaan nautimme pienestä draamanpoikasesta kanavallamme, tunnustamme sitä tai emme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti